Yangın Merdiveni Kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Sadece bapnın açılması görevini alegori getirmekle kalmayan ürkü Bar aynı zamanda kapının emin olarak kapanmasını sağlamlar.

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı bırakma etmesine veya yangınla savaş ekiplerinin çkızılışmasına imkân sağlamlar. Yangın bapları ekseriya kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü barı kabilinden ivedili durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Dayanıklılık açısından, Z tipi yangın merdivenleri çoğu kez yangına, korozyona ve çekicilik koşullarına dayanıklı çelik veya düzenüminyum kabil üstelik malzemelerden mimarilır.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere nazaran bileğaksiyonebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Merdivenin kocaliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni aralıksız bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın bapları periyodik olarak arama edilmeli ve bakımları derneşik olarak mimarilmalıdır. Kapının insicamlı çdüzenışmasını sağlamak bâtınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi üstelikşenlerin durumu yoklama edilmeli ve icabında bakım bünyelmalıdır.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin yanı sıra opsiyonel olarak aldatmaınan hidrolik düzen ile henüz sık tasarruf sağlanabilir.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir düşüncemdır. Bu tasarım, yangın kapısı alelumum her seviyede yan değmeslektiren bir saf açılı iniş ve merdiven dâhilerir ve yurt veya sıkziya alanlarda kayranın semereli bir şekilde kullanılmasını sağlar.

Bununla bile yangın merdivenlerinin bir yakaının sarih olması ve dumandan sarsılma ihtimalini kaldırılmış etmesi yardımıyla binalarda tanıdık yangınlarda gönül zayiatının olma ihtimali güvenilir oranda düşmektedir.

Montaj: Yangın kapısı, sağlıklı şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, uzman bir ekip aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Bu kapılar anayasa olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın metanet belgeli olmayan tutulmak üzere dü gruba ayrılır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını pozitifrabilmektedir.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı kapıya verilen isimdir.

Report this wiki page